У Черкасах студенти-журналісти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом з випускниками влаштували доброчинний забіг заради військових.

— У такий спосіб  хотіли не лише продемонструвати, що професія журналіста  вимагає постійного руху, а й зібрати гроші українським оборонцям, — розповіла креспондентам «Суспільне:Черкаси» завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

Стартував забіг з університетської площі. Розминку почали о 7.30.

Студент першого курсу Денис Непогодьєв взяв із собою в забіг пляшку мінералки:

— Відчував, що на фініші хотітиму трішки води.

До забігу, додав, був готовий більше морально. Бо ж за перший курс бігав не містом, а на пари.

— Бігли всі: журналісти теперішні, майбутні та ті, хто їх вчить, — розповіла Тетяна Бондаренко. Вона теж взяла участь у забігу. — За день до забігу я проклала маршрут кілька разів і тренувалася. Ми бігли п'ять кілометрів: університет — бульвар Шевченка — Свято-Троїцький собор — Долина троянд — парк Сосновий бір. На кінцевій точці студенти отримали призи.

Рішуче налаштувався перед забігом викладач кафедри Юрій Колісник:

— Налаштувався морально і фізично. В мене практика бігу вже давно. Мета нашого заходу варта зусиль — це доброчинність. А участь кожного — донат українським захисникам.

До забігу доєдналися і випускники кафедри. Без руху в журналістиці ніяк, пояснив один із них, Андрій Вєков. Він зауважив, що цей забіг готує студентів до того, щоб потрібно постійно рухатися, щоб бути актуальним.

— Було трохи складно, трохи спекотно, але коли бігла, я думала, що це якраз про незламність, — поділилася враженнями випускниця Мар'яна Верховцева.

— Коли організовували забіг, не ставили собі за мету зібрати конкретну суму, зауважила Тетяна Бондаренко. — Хотіли просто допомогти ЗСУ, бо займаються цим постійно, додала вона.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького щиро вітає з професійним святом журналістів, майбутніх журналістів та тих, хто їх навчає! Ваша професія надзвичайно важлива. На вас лежить величезна суспільна відповідальність. Ми всі розраховуємо на ваш професіоналізм, чесність, неупередженість та громадянську позицію.

Вашими очима ми сьогодні бачимо те, що відбувається в найгарячіших точках нашої країни, бачимо зруйновані міста і села. Через ваші серця проходять знівечені долі тих, хто постраждав у цій кривавій війні.

Ви є справжніми інформаційними військами, які наближають нашу перемогу.

Ваше слово, як високоточна зброя, нищить ворога!

Божого захисту вам щодня! Натхнення, об’єктивності й мудрості!

Перемоги Україні!

Детальніше про акцію дивіться у сюжеті  «Суспільне:Черкаси»: