Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяла участь у святкових заходах із нагоди Всесвітнього дня  навколишнього середовища.

Відзначення цього дня було започатковане Генеральною асамблеєю ООН 5 червня 1972 року.

З цієї нагоди за ініціативи Черкаської обласної військової адміністрації на базі національного природного парку «Холодний Яр» відбулись урочистості. У них взяли участь науковці, представники влади, місцевого самоврядування та громадських організацій. Заступник голови Черкаської військової адміністрації Олександр Турченяк привітав усіх зі святом та відмітив важливість збереження довкілля, у тому числі в умовах воєнних дій в Україні. Науковці Черкаського національного – проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло та директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк за багаторічну плідну працю щодо захисту природного середовища отримали подяки міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.

Під час зустрічі директор НПП «Холодний Яр» Богдан Легоняк презентував мережу туристичних маршрутів та екологічних стежок на території національного парку. Олександр Спрягайло та Максим Гаврилюк взяли участь в обговоренні проєкту та високо оцінили його перспективи. Черкаський національний університет є науковим куратором НПП «Холодний Яр», тому постійно надає наукові консультації та всіляко сприяє діяльності національного природного парку.

Учасники зустрічі стали першими відвідувачами екологічної стежки, прокладеної від тисячолітнього дуба Максима Залізняка, екскурсію якою провів директор НПП «Холодний Яр» Богдан Легоняк.

 ННІ природничих та аграрних наук