Перед Великоднем університетська громада провела благодійну акцію на підтримку воїнів АТО. На вияв своєї шани та поваги до захисників України студенти й викладачі принесли до університету Великодні дарунки — паски, писанки, солодощі та інше.

Ініціює благодійну акцію митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (УПЦ КП). Університет долучається до неї другий рік. Цього року акція була ще більш масовою. Студентська рада університету організувала збір Великодніх дарунків у навчальному корпусі № 1. Представники всіх структурних підрозділів зібралися, щоб узяти участь у церемонії освячення благодійного вантажу.

— У зоні АТО сьогодні воюють наші земляки-черкащани, — звернувся до присутніх перший проректор Василь Мойсієнко. — Що їм більше потрібно — зброя чи наша турбота і увага? Питання риторичне. Тож сьогодні ми висловлюємо бійцям свою вдячність. Низький уклін нашим студентам, які воювали або воюють в АТО, і тим, чиї батьки стали на захист Вітчизни. Дякую також усім, хто сьогодні приніс бійцям подарунки!

До присутніх звернувся і настоятель церкви Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія отець Андрій Шиманович:

—     У ці святкові дні ми повинні згадувати про тих, хто не може розділити радість Воскресіння Христового з рідними. Лягаючи в теплу постіль, згадаймо тих, хто під кулями і в бліндажах. І хоч вітати з Великоднем ще рано, закликаю пам’ятати про всіх, хто потребує уваги.

Отець Андрій благословив Великодні дарунки, а студенти відправили їх до Свято-Троїцького кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату. Звідти паски та писанки відвезуть в зону АТО.

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького