Студентський гурток ННІ міжнародних відносин, історії та філософії «За лаштунками історії мистецтв» у рамках чергового засідання відвідав концерт симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії.

Студенти залишилися, як завжди, у захваті від концерту з творів, підготовлених до ювілейних дат 4 композиторів: віденського класика Людвига ван Бетховена, пізнього романтика Макса Бруха, лідера відомої четвірки «Бітлз» Джона Леннона та українського генія 21 століття Мирослава Скорика.

У програмі концерту зал, заповнений глядачами (згідно з вимогами карантину), прослухав такі шедеври:

ü сила та велич кохання — Увертюра «Леонора №3» Л. ван Бетховена;

ü ніби освідчення в коханні — Концерт для скрипки, альта та симфонічного оркестру М. Бруха;

ü глибокий ліризм та відчуття самотності — «Карпатська рапсодія » М. Скорика;

ü усі грані світлих почуттів — сюїта для симфонічного оркестру «Найкраще з «Бітлз» Д. Кастера.

Студентка Катерина Чистякова ділиться враженнями: «Спільно з одногрупниками відвідали концерт Академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Концерт був неперевершеним. Класична музика об'єднала всіх людей в залі, концерт промайнув на одному подиху, особисто у мене найбільше «мурах по тілу» викликала композиція українського композитора Мирослава Скорика «Мелодія». Хотілось би зазначити, що музика полонила душу кожного слухача, власне кажучи, і мої враження від цього вечора є незабутніми».

«Кожне відвідування філармонії — це довгоочікувана подія. Нам пощастило відвідати академічний симфонічний оркестр, де з задоволенням почули найвідоміші твори Макса Бруха, Мирослава Скорика, Людвіга ван Бетховена. З почуттям щастя ми залишали стіни філармонії, аби неодмінно повернутися знову. Сподіваємося, що такі заходи будемо відвідувати й надалі, завдячуючи нашому студентському товариству» — зазначила третьокурсниця Віталіна Постоєнко.

Очільниця гуртка Марина Захарченко говорить: «Доброю традицією нашого студентського гуртка «За лаштунками історії мистецтв» стало відвідування концертів Академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Першочергово радує і надихає ініціативність самих студентів, які в умовах дистанційного навчання намагаються також розвиватися багатогранно, зокрема, і в культурно-мистецькому плані. Повсякчас концерти Академічного симфонічного оркестру збирають аншлаги, І надалі плануємо не зраджувати цій добрій традиції і відвідувати Черкаську філармонію, як храм мистецтв».

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії