Студенти Навчально-наукового інституту природничих наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали ДП «Черкасистандартметрологія».

Для ознайомлення з діяльністю Випробувального центру ДП «Черкасистандартметрологія» першокурсникам провели навчальну екскурсію.

Студенти побували на навчальній екскурсії в ДП «Черкасистандартметрологія»

Перед студентами виступив заступник директора з підтвердження оцінки відповідності та стандартизації Володимир Швецов. Він розповів про основні напрямки діяльності підприємства — надання послуг у сфері стандартизації, метрології, сертифікації продукції, послуг і систем управління якістю.

Також фахівець відзначив, що ДП «Черкасистандартметрологія» має власний випробувальний центр, який акредитований Національним агентством з акредитації України відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій» (ISO/IEC 17025:2005, IDT).

Під час екскурсії керівник випробувального центру-начальник лабораторії Світлана Сотник розповіла, що центр оснащений сучасним обладнанням і укомплектований висококваліфікованими фахівцями. Для випробувань продукції на відповідність державним стандартам, технічним регламентам та іншим нормативним документам, як національним, так і гармонізованим з європейськими, використовуються сучасні методи випробувань.

Студенти, які навчаються за напрямком «Хімія», були ознайомлені з основними методами випробувань, які використовуються у випробувальному центрі ДП «Черкасистандартметрологія».

Джерело: http://dr.ck.ua/news/region/22099