Навчально-ознайомлювальна практика «Вступ до фаху» для студентів першого курсу спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького пройшла у форматі ознайомлення з кращими закладами туристичної сфери Черкащини.

Студенти під керівництвом завідувачки кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Станіслави Пасєки познайомилися з роботою готелю «Україна», де цікаву екскурсію провела управителька готелю Наталія Щербініна. Вона наголосила на тих компетенціях майбутніх фахівців, які вони мають здобути під час навчання, щоб бути конкурентоспроможними на ринку праці сфери послуг.

У готелі «Optima Черкаси» приємно було зустріти випускницю спеціальності «Туризм» нашого університету Аліну Насідку, яка вже обіймає посаду заступника управителя готелем. Вона радо зустріла першокурсників, розповіла про готель, показала номери й дала настанови щодо опановування майбутньою професією.

Студенти під керівництвом старшої викладачки Надії Босецької відвідали ресторани «FABRICA NOIRE» у Долині троянд і «STORIES», що у  річковому порту. Ознайомилися з новими формами й способами обслуговування споживачів, побачили сучасне устаткування у цих закладах та дізналися про перспективи розвитку цих закладів.

Незабутньою була подорож у Парк заміського відпочинку «RIVERWOOD», що поблизу с. Мошни. Там студенти побачили прекрасний ландшафтний дизайн території в осінній красі, сучасний комфортабельний готель та ресторан. У цьому готельно-ресторанному комплексі також на посадах адміністраторів працюють випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Сергій Лисиченко, Андрій Сиротенко, Тетяна Второва та Евеліна Ковалець. Вони поділилися особливостями роботи в таких закладах.

Доцентка кафедри Марина Дроботова провела студентів туристичними маршрутами міста Черкаси й ознайомила з основними туристичними об’єктами. Студенти отримали яскраві враження про туристичні Черкаси та сферу їхньої подальшої діяльності. Сподіваємося, це підвищить мотивацію студентів до навчання і знань!

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи