Студенти спеціальності «Журналістика» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького побували на зустрічі із відомим журналістом Валентином Чернявським.

У свій  час Валентин здобував освіту в Черкаському національному та починав кар’єру журналіста на місцевому телебаченні. 

— Я ніколи не думав, що стану журналістом, але ось як склалося. Треба вірити в те, що ти робиш. Коли треба розіграти людину, то я просто вірю в те, що вона, наприклад, запліднювач тварин або якась інша дивовижна професія, і тоді мені не смішно, бо я впевнений, що ця особа має такий рід занять, — поділився професійними секретами з медійниками  студентського телебачення Валентин Чернявський.

Випускник має досвід роботи на різних телевізійних каналах, зокрема на Новому. Він розповів учасникам зустрічі про сюжети та соціальні експерименти, в яких брав участь.

— Спілкування з нашими випускниками завжди в «теплому пріоритеті». Це гарна мотивація для нинішніх студентів, бо можна приміряти на себе професійну перспективу. Валентин Чернявський працює в іронічному легкому жанрі, а зараз, коли Україна виганяє ворога з нашої землі, гумор — один із чинників ментального здоров‘я, морального піднесення. Тільки сильна нація вміє вдало жартувати в умовах війни. Тож наш випускник і розповів про свої кейси студентам, — прокоментувала  завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

Валентин розповів про різні курйозні випадки під час знімання шоу «Гарячі та смажені факти». Також у студентів була можливість відчути себе в ролі професійних журналістів та взяти у гостя інтерв’ю.

— Подібні зустрічі завжди надихають, особливо коли приходять такі талановиті люди, як Валентин. Ми мали можливість дізнатися, що відбувається за лаштунками знімання «Гарячих та смажених фактів». Також дуже сподобалося втілення цієї рубрики наживо зі студентами, — розповіла студентка 3-Ж курсу Тетяна Пасічна.

 
Денис Непогодьєв,  студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій