Студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького до новорічних і різдвяних свят традиційно реалізували доброчинний проект «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

Напередодні Дня святого Миколая студенти-волонтери спільно з викладачами навчально-наукового інституту історії і філософії порадували маленьких пацієнтів Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення подарунками до свят.

Аби зібрати кошти на подарунки, провели благодійний ярмарок. До ярмарку виготовляли предмети новорічного і різдвяного декору та аксесуари, топіарії (дерева щастя), декупаж-картинки на зимову тематику, фарбували та розписували декоративні магнітики, випікали солодкі смаколики. Завдяки старанням волонтерів та небайдужості покупців вдалося зібрати 2000 грн.

У переддень Святого Миколая студенти-волонтери завітали до недужих дітей із виставою. За основу взяли добру і актуальну казку «У країні казок». Учасниками святкового дійства стали студенти та випускники нашого інституту: Коля Нездолій, Андрій Шведін, Тарас Шевченко, Анна Орловська, Анна Бас, Юля Шевченко, Анастасія Малишева, Аліна Костюкевич, Аня Бершадська.

— Уже не вперше, напередодні свята Св. Миколая ми вітаємо наших друзів, проте кожен раз емоції як перший раз! Настільки приємно, що ми можемо порадувати маленьких, хоробрих і прекрасних діток! Отримати безліч позитиву від них, і хоч на трохи полегшити їхнє не за роками доросле життя! Я безмежно вдячна небайдужим людям, які дають можливість бути частиною цього. Дякую, моя люба сім'я ЧНУ!!! —  ділиться враженнями Анна Бас

Студентка Анна Орловська зазначає, що щаслива дарувати радість дітям. «Хочеться подякувати долі, що подарувала мені можливість дарувати радість і приємні емоції, сміх малечі! Мені здається, це так важливо, мати такі світлі промінчики позитивних емоцій, спогадів, коли кожен день треба боротися за життя. А сьогодні ми сміялись, танцювали, розмовляли — робили те, що має наповнювати кожен дитячий день! Від щирого серця, хочу щоб він завжди був таким!» — зазначає Анна.

Тарас Шевченко: – Миколайчик уже традиційно завітав до діток, а ми, вже традиційно, ставили чарівну зимову казочку. величезне дякую усім, хто організовував, допомагав і приймав участь у заході. Дуже важливо дарувати радість діткам у їхньому не по-дитячому важкому житті. А найбільша нагорода — щирі усмішки наших маленьких глядачів та їхніх батьків.

— Чесно кажучи цьогоріч порадували замовлення для Миколайчика від дітлахів онкодиспансеру. Це енциклопедії і книги, а також різноманітні набори для хенд-мейду. Нам було неймовірно приємно поділитися з цими щирими дітками історичною літературою (дивовижна археологія, мандруємо Україною, мапа України – розфарбовка). Також запросили пацієнтів зазначеного відділення на екскурсію нашим інститутом. Безумовно першочергово хочу подякувати студентам та випускникам ННІ історії і філософії. Відчуваю гордість за наших випускників, які навіть після отримання довгоочікуваного диплому не полишають цю дійсно морально непросту місію. Окремо відзначу депутата Черкаської обласної ради Віктора Полозова — за значну фінансову підтримку. ціную і вдячна кожному, хто був з нами! Вчергове переконалася у своєму життєвому кредо… «це щастя – дарувати щастя»!!!! — розповідає організатор акції доцент Марина Захарченко

Марина Захарченко від імені профбюро ННІ історії і філософії запрошує всіх охочих приєднатися і порадувати діток із онкогематологічного відділення своєю творчістю, майстер-класами або просто спілкуванням.

Нагадаємо, що в рамках благодійного марафону структурні підрозділи Черкаського національного ім. Б. Хмельницького збирали кошти, продукти, ліки, засоби гігієни для допомоги воїнам АТО. 

 06

07

 

Організатор акції доцент Марина Захарченко