19 грудня студенти-юристи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького завітали до маленьких пацієнтів

дитячого онкогематологічного центру Черкаського обласного онкологічного диспансеру з подарунками від Святого Миколая. Цю акцію студенти та викладачі ННІ історії і філософії проводять 10 років поспіль. Традиційно дітки отримують іменні подарунки, адже вони з радістю і надією готували листи до Святого Миколая. У своїх листах писали, що радіють кожному дню, що були чемними і вихованими, спокійно та стійко витримували всі лікувальні процедури в онкоцентрі і дуже хочуть вилікуватися та пізнавати навколишній світ. Діти віком від 1 до 17 років просили Святого Миколая, як доброго чарівника, виконати його мрію.

Дитячі мрії різні: хтось просив машинку Huile Toys «швидку допомогу», дехто — зимові рукавички, котушку для спінінга, флеш-карту пам’яті в телефон, ляльки з платтячками, дитячу коляску для ляльки, дитячу косметику та інше. Декілька хлопчиків замовили святому Миколаєві смаколики: шоколадний батончик, цукерки, мандаринки та апельсини… Але всі вони просили виконати найбажанішу мрію — стати здоровими і щасливими.

Святий Миколай не розчарував недужих діток і приїхав на свято з цілою машиною подарунків. Приємно, що привітати дітей прийшли багато небайдужих. Вітали піснями та танцями брати Мандрикови, волонтери і навіть гості міста. Святково вбрані, щасливі та усміхнені дітки танцювали, розказували віршики, співали, попри свої недуги.

— Хочу подякувати викладачам ННІ економіки і права, студентам-юристам, випускникам спеціальності «Правознавство», іншим небайдужим людям, які допомогли придбати подарунки. Разом із подарунками для дітей університетський благодійний фонд «Заради дитячої усмішки» закупив медичне обладнання та необхідні ліки, — зазначила засновниця фонду, ініціаторка акції, доцент кафедри державно-правових дисциплін, кандидат юридичних наук Жанна Дробот.

Нагадаємо, що впродовж грудня в ЧНУ проходив Благодійний марафон. Викладачі та студенти університету збирали кошти, продукти, ліки, засоби гігієни для допомоги воїнам АТО, влаштовували благодійні ярмарки та яскраві свята для маленьких пацієнтів онкодиспансеру. 
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького


ННІ економіки і права