Студенти ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у Міжуніверситетському українсько-угандійському віртуальному мості «Дипломатія та неурядові актори в часи війни», організованому Київською школою дипломатичних мистецтв та Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Республіці Уганда й Південному Судані.

У ролі співрозмовників з боку Уганди виступили студенти Університету Макерере, що є одним із провідних університетів в Східній Африці.

На зустрічі було започатковано діалог між українською та угандійською молоддю. Відбувався активний обмін запитаннями та відповідями, що стосувались як і політичної ситуації України та Уганди, так і волонтерської діяльності з обох сторін.

Активну участь в дискусії взяли студенти ОП «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»: Марія Викович, Олександр Красюк, Антон Разін та інші.

Дискусійна частина телемосту була продуктивною, було чимало охочих поставити своє запитання або дати відповідь на питання учасників з-за кордону.

Під час дискусії були виголошені як і прості слова підтримки українцям у цей нелегкий час, так і конкретні запитання. Наприклад, як роль НАТО у війні, про постачання зброї, причини та способів закінчення війни.
Дискусія дала чітко зрозуміти, що жителі африканського континенту дещо по-іншому трактують російсько-українську війну, ніж європейці. Відчувається суттєвий вплив у цьому регіоні російської пропаганди.

Проведений телеміст підтверджує необхідність дипломатичної роботи України в Африці. Такі зустрічі не лише розвивають комунікативні вміння, а й сприяють кращому пізнанню суспільства, цінностей молоді іншого континенту.

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії