Студенти та викладачі ННІ уккраїнської філології та соціальних комунікацій дізнавалися, як створювати воскові вінки власноруч, напередодні вихідних.

Організатором майстер-класу стала директорка фольклорно-етнографічної лабораторії «Музей українського рушника» Наталія Ярмоленко.

Про це повідомляє кореспондентка пресслужби ННІ УФСК.

Знайомство з гостями Оленою Афанасенко та Оленою Почтарьовою стало цікавим та інформативним для всіх присутніх. Народні майстрині розповіли про виготовлення елементів українського весільного вінка і поділилися секретами своєї роботи. 

— Усі вінки різняться між собою лише зовнішніми ознаками, які залежать від регіону і традицій, а от техніка виготовлення в них зачасту однакова, — ділиться своїм досвідом Олена Афанасенко.

У межах творчого дійства охочі мали змогу власноруч зробити восковий вінок. Отримані вироби тепер можуть слугувати як прикрасою для інтер'єру, так й оригінальним подарунком.

— Насправді я дуже нетерпляча і непосидюча для подібних майстер-класів. Проте сьогодні це було цікаво, і звісно ж, швидко й легко, — говорить про свої враження студентка 1-А курсу Єлизавета Сезонова.

Автор: Олександра Лемех, 2-ММ

Фото: Дарина Зінченко, 2-ВБ