Триває практика в студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Майбутні вчителі української мови і літератури, другокурсники, проходять навчальну фахову практику на базі шкіл за місцем проживання, ознайомлюються з методикою викладання та пробують застосовувати теоретичні знання, отримані в університеті, під час проведення уроків і позаурочних заходів.
— Наші студенти на практиці. Це саме той момент, коли радієш за них та хвилюєшся, щоб теорія узгодилася з практикою, а студент упевнився в правильності обраного професійного шляху, — зауважила директорка ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксана Іванченко.
А захопливі відгуки самих студентів-практикантів про шкільні заходи, проведені в нинішніх непростих умовах у форматі офлайн, тільки радують викладачів.
Так, Каріна Романенко, студентка 2 курсу спеціальності «Середня освіта» ОП «Українська мова і література», провела учням 8 класу Шполянського ліцею № 5 мовний захід на тему: «Основні діалекти української мови». Після уроку вона написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:
— Хочу подякувати учням 8 класу активність та старанність. Ви всі великі молодці, і я вами пишаюсь. І я сподіваюсь, що ваші знання будуть з часом досягати нових висот, адже попереду ще скільки випробувань. Ви — наше майбутнє, і це так круто, що ви по-сучасному прагнете плекати й розвивати рідну мову. Дякую вам за цей досвід для мене і для вас! Чекаю нових зустрічей!

Каріна також подякувала директорці ліцею Світлані Сотник та класному керівнику Марії Книгиницькій за допомогу та професійні поради в організації і проведенні уроків.

ННІ української філології та соціальних комунікацій