Майбутні екологи ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вероніка Богдан, Марія Матіюк та Олександр Дядик взяли участь у роботі XXI Орнітошколи.

Захід, організований Західноукраїнським орнітологічним товариством, проходив 22—26 квітня 2024 року в с. Маліївці, що на Хмельниччині, а базувались учасники на території старовинного маєтку Орловських.

Під час робот орнітошколи студенти отримали навички ідентифікації птахів за їхнім зовнішнім виглядом і голосами; проводили обліки птахів за методом лінійної трансекти; здобували навички презентації отриманих даних у формі постерних презентацій; брали участь у виготовленні пташиних тушок та здобули багато знань під час майстер-класів, які проводили провідні орнітологи України. Отриманні знання та навички будуть корисними для подальшої роботи випускникам у галузі екології.

Студенти отримали сертифікати, що засвідчують їхню успішну участь в орнітошколі, на підставі яких їм будуть зараховані окремі модулі в межах освітніх компонентів.

ННІ природничих та аграрних наук