Нещодавно студенти першого курсу спеціальності «Соціальна робота» та викладачі кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки відвідали Центр розвитку громадянського суспільства «Твій Простір», де було представлено тематичну виставку «Річ у тім..».

Вона була присвячена проблемі домашнього насильства. Виставку підготувало Управління дотримання прав людини Національної поліції України спільно з регіональним Представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області. За 8 місяців цього року надійшло 30 752 звернень зі скаргами на домашнє насильство. 80% з них — звернення від жінок, ще 20% — від чоловіків, 40% — постраждалі від фізичного насильства.

Завідувач кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Олена Коломієць, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Людмила Проценко, підполковник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко, начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Черкаській області старший лейтенант поліції Юлія Сліпченко, головний спеціаліст Служби у справах дітей Ніна Сень, провідний фахівець соціальної роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Ченбай розробили заходи співпраці щодо мінімізації домашнього насильства.

Кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки ЧНУ