У рамках відзначення Дня українського добровольця 14 березня в фойє КП «Кінотеатр Україна» пройшла фотовиставка загиблих бійців та зустріч із добровольцями — учасниками АТО, волонтерами та громадськими організаціями. Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяла участь у вшануванні героїв та перегляді стрічки про життя українських захисників.

Під час заходу відбулась церемонія нагородження бійців АТО. Солдати отримали відзнаки Президента України «За мужність та героїзм». Випускник Черкаського національного, а нині заступник міського голови м. Черкаси Ігор Волошин стверджує, що потрібно відзначати та вшановувати добровольців: «Я вважаю, що нинішні українські добровольці та захисники стоять на ряду з такими історичними воїнами, як дружини князівської доби, козаки, воїни УПА, Холодноярської республіки та солдати часів першої та другої світових воєн і є свого роду пантеоном українських воїнів».

Зустріч проходила у форматі діалогу, тому всі бажаючі мали можливість висловити свої думки та почуття.

— Україна зміцніла. У моєму батальйоні зараз служить син, і матеріально держава одягає їх краще, ніж у наші часи, — говорить воїн оперативного резерву 90-го окремого аеромобільного батальйону імені старшого лейтенанта Івана Зубкова Алі Хамідуллін.

На завершення зустрічі, за ініціативи сімей черкаських військовослужбовців, які загинули, відбулась презентація українського фільму «Війна химер», знятого Анастасією та Марією Сторожицькими. Стрічка висвітлює особисту історію про війну, кохання та смерть та зафільмована її безпосередніми учасниками. Магістрантка інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва, член студентської ради університету Ірина Луценко впевнена, що подібні заходи залучають молодь до історії України та сучасних реалій: «Це пам’ять про наших героїв, про Україну, усе те, що відбувається на нашій території».

Автор: Новіков Артем, студент 1-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Войцеховська Альона, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій