Команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького гідно представила університет на першому національному університетському турнірі з кіберспорту «Ukrainian University Open 2018».

Змагання проходили в Києві. Організатори – Українська Федерація Електронного Спорту, Комітет з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, Національний університет фізичного виховання і спорту України та Студентська Спортивна Спілка України – присвятили їх Міжнародному Дню студента.
Від Черкаського національного університету грала команда з 5 осіб. Хлопці вперше взяли участь у змаганнях такого рівня і зайняли 16 місце з 98 команд, які представляли 67 університетів України.
— Це гарний результат, — відзначив ректор університету Олександр Черевко. — І студенти-учасники, і я приємно здивовані. Вони — тим, що університет підтримав і дав можливість взяти участь у всеукраїнських змаганнях із кіберспорту. Мене ж вразили їхні успіхи в спорті, за яким, переконаний, майбутнє, хоча донедавна мало хто в офіційних колах знав про його існування. Це спорт нового покоління, спорт для інтелекту. І Спортивна Студентська Спілка України, і її відокремлений підрозділ на Черкащині, який я очолюю, домагатимемося зарахування кіберспорту до переліку олімпійських видів. Нас підтримують у Міністерстві освіти і науки України та в Міністерстві молоді та спорту України.
Тож вітаю нашу команду, а разом із нею нашу найінтелектуальнішу, найкреативнішу і найталановитішу молодь із Міжнародним днем студента!
Дякую за прагнення до нового, позитивного, за ентузіазм і наполегливість, що стимулюють і нас, старше покоління, до постійного самовдосконалення!

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького