Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького організувала прибирання міського парку «Сосновий Бір». Так наші студенти долучилися до всеміської акції, ініційованої Благодійним фондом «Дитячі мрії».

Боротися зі сміттям вийшли близько 70 студентів університету. Представники студентської ради координували роботу. Щоб охопити якомога більшу територію, добровольців розділили на групи, кожна з яких відповідала за свою зону. Протягом двох годин молодь прибирала сміття на території парку та поблизу нього. Необхідним інвентарем — рукавичками та сміттєвими мішками — студентів забезпечила мерія Черкас.

Голова студентської ради університету Василь Дунаєвський зазначає, що студенти Черкаського національного один-два рази на рік долучаються до прибирання міста, в якому живуть і навчаються.

— Сьогодні ми планували провести суботник на території університету і зараз, до речі, студенти допомагають там прибирати. Та коли до нас звернулися із проханням долучитися до міського «генерального» прибирання, ми погодились. Головне для нас — прибрати прилеглу до парку територію. Адже найвідвідуваніші місця в «Сосновому Борі» прибираються регулярно, а припаркова територія залишається поза увагою комунальників. Наше завдання — очистити спуск до дамби, в напрямку до знака «Черкаси», та частину парку біля стоянки по вулиці Можайського, — розповів  Василь Дунаєвський.

Прибирання відбувалось у дружній атмосфері, яка позитивно вплинула на результати. Студенти ЧНУ вкотре довели, що вони хочуть жити в чистому місті, зробивши маленький, але серйозний крок до цього.

Яна Мороз, Дарія Шевченко, Тетяна Кукса, ННІ УФСК