Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького співпрацюватиме з компанією «Дебет Плюс», виробником програмного забезпечення для автоматизації бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Відповідний меморандум підписали ректор Олександр Черевко та директор компанії Ігор Клименко.

Ігор Клименко наголосив, що «Дебет Плюс» не просто є розробником необхідного для підприємців програмного комплексу. Свою місію компанія вбачає у переведенні українського бізнесу з російського продукту 1С  на українську бухгалтерську програму.

— У кожного своя зона відповідальності, — вважає Ігор Клименко. — Саме студенти, які скоро стануть фахівцями українських підприємств, допоможуть нам у цьому. А ми допоможемо викладачам і студентам освоїти наше програмне забезпечення.

У межах реалізації меморандуму планується надання університету вітчизняного програмного продукту в сфері бухгалтерського обліку, оподаткування та маркетингу. Фахівці «Дебет плюс» проведуть навчання для викладачів навчально-наукового інституту економіки і права. Результатом буде отримання сертифіката і надання права навчати студентів економічних спеціальностей досконалому володінню продуктами «Дебет Плюс». Про все це представники компанії  розповіли завідувачу кафедри економіки підприємства, обліку і аудиту Олександру Яценку.

Ігор Клименко відзначив, що студенти і викладачі дуже зацікавлені в опануванні програмним забезпеченням, яке розробили і адаптували до умов ринку вітчизняні фахівці. Навчання буде здійснювати представник фірми Сергій Мозговий. Ці вміння отримають студенти ЧНУ в межах освітніх програм «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг».

Ректор університету Олександр Черевко наголосив, що завдяки співпраці студенти економічних спеціальностей ЧНУ ім. Б. Хмельницького стануть ще більш конкурентоздатними на ринку праці.

— Ми активно запроваджуємо в університеті дуальну форму освіти, це теж може бути одним із перспективних напрямів співпраці, — переконаний він.

 

Кафедра економіки підприємства, обліку і аудиту