Майбутні політологи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в круглому столі на тему: «Професія політолога в умовах змін: виклики та перспективи».

Студенти мали можливість невимушеного спілкування та обміну думками з колегами освітньої програми «Політологія» Чорноморського національного університету імені Петра Могили та Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Ініціатором круглого столу і модератором стала декан факультету політичних наук ЧНУ ім. Петра Могили Анастасія Хмель. Спікерами від організатора та співорганізаторів заходу виступили Тетяна Лушагіна, завідувачка кафедри соціології та політології ЧНУ ім. Петра Могили, Віра Гапоненко, завідувачка кафедри політичних технологій КНЕУ, Світлана Бульбенюк, доцентка кафедри політичних технологій КНЕУ, Олександра Дем‘яненко, доцентка кафедри філософії, соціальних та політичних наук ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, гарант освітньої програми «Політологія» та Віталій Холод, радник Вінницького міського голови.

— Викладачі кафедри філософії, соціальних та політичних наук ННІ міжнародних відносин, історії та філософії у своїй роботі зі студентами націлені не лише на формування якісних і глибоких знань у майбутніх фахівців, а й розуміння ними перспектив та викликів у подальшій професійній діяльності. Саме тому студенти системно долучаються до участі у різних заходах, зокрема, і щодо вступу до майбутньої професії, — зазначила Олександра Дем’яненко, доцентка кафедри філософії, соціальних та політичних наук

Під час круглого столу обговорювали можливості для працевлаштування після завершення навчання, формування навичок та вмінь, необхідних для успішної самореалізації у галузі. Також спікери ділилися власним досвідом у професії, успішними кейсами й проєктами, відповідали на питання, що виникали в процесі спілкування.

— Зустріч дала змогу почути з перших вуст про досвід тих, хто є експертами в політологічній сфері, практиків, що реалізувалися у професії, яку я опановую. Для мене важливим було почути успішні приклади, отримати рекомендації, що і як варто робити, щоб досягти бажаного. Таке відверте спілкування додає мотивації для навчання, — ділиться враженнями Едуард Шило, студент 3 курсу спеціальності «Політологія» ЧНУ.

Кафедра філософії, соціальних та політичних наук