8-10 квітня 2016 року студентки ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Яна Шелудько, Інна Дика та Ірина Луценко взяли участь у V Міжнародній науково-практичній студентській конференції «Громадський сектор та студентське самоврядування як складова розвитку українського суспільства».

Конференція об'єднала представників активного студентства з різних куточків України, Грузії та Алжиру.

Організатори запросили відомих громадських діячів у якості тренерів та спікерів, які поділились власним досвідом успішного розвитку громадських організацій та реалізованих проектів.

Юрій Темофійчук провів тренінг з конфліктології, під час якого учасники розглянули моделі конфліктної поведінки, знаходили причини виникнення конфліктів у колективі та шляхи їх вирішення.

Мали змогу розібратися у власних якостях, які заважають продуктивній роботі.

Рустам Єргешов розповів про основи проектного менеджменту та поділився власним досвідом створення успішного проекту. Учасники дізналися деталі створення проектів: розподіл ролей, моделювання, аналіз ризиків та результатів діяльності, time management.

Ігор Білик розповів про права студентів та на прикладах показав можливості їх використання.

Василь Томчишин під час практичної діяльності звернув увагу на ефективне лідерство, якості лідера, типи взаємостосунків у лідерстві та стилі управління. Студенти дізналися про розповсюджені помилки лідерів у роботі з колективом.

Родзинкою конференції стала виїздна екскурсія до мальовничого міста Кременець, підкорення Замкової Гори та візит до Палацу Вишневецького.

Протягом трьох днів учасники мали змогу не лише здійснити обмін досвідом, а й вирішити актуальні проблеми, з якими зіштовхуються сучасні самоврядці.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва