21 квітня 2018 року в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся І (обласний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, який одночасно є 1/8 фіналу першості світу з програмування ACM ICPC (де ACM означає Association for Computing Machinery і є назвою організації, яка координує цей захід на міжнародному рівні, а ICPC означає International Collegiate Programming Contest і є назвою самого змагання).

Змагання відбувалося паралельно в усіх областях України, в межах Черкаської області діяло дві так звані «площадки»: у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького (25 команд з 8-ми закладів освіти різних рівнів) та в Уманському педагогічному університеті імені Павла Тичини (8 команд з 4-х закладів освіти різних рівнів).

Переможці визначалося окремо в таких категоріях:

  • заклади вищої освіти I–IV рівнів акредитації;
  • заклади вищої освіти I–II рівнів акредитації;
  • заклади середньої освіти.

Обласні переможці визначалися за зведеною турнірною таблицею площадок «Черкаси» та «Умань», але фактично всі переможці виявилися з площадки «Черкаси» (міст Черкаси та Сміла).

Серед ЗВО I–IV рівнів акредитації розігрувалися шість призових місць; чотири з них отримали команди ЧНУ (три ФОТІУС, одне ННІ ІОТ), одне — Черкаський державний бізнес-коледж, одне — Черкаський державний технологічний університет.

Серед ЗВО I–II рівнів акредитації розігрувалися три призові місця; два з них отримали команди ЧДБК (включаючи команду, котра отримала також призове місце серед закладів вищої освіти всіх рівнів акредитації), третє — команда Смілянського коледжу харчових технологій Національного університету харчових технологій.

Серед закладів середньої освіти розігрувалися три призові місця; два з них отримали команди Черкаський фізико-математичний ліцей, третє — збірна команда ФіМЛі та ЗОШ № 30.

Довідкво:

Ця олімпіада має досить довгу історію: у світі вона проводиться з 1977-го року, в Україні – з 2001-го. За поточними правилами, коли перший етап відбувається по областям і є одночасно 1/8 фіналу світу, вона відбувається з 2011-го року. З того самого 2011-го року базовим закладом у Черкаській області є Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького. Цього року обласний етап Черкаської області вперше відбувається розподілено: більшість команд пишуть змагання у Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького, частина – в Уманському педагогічному університеті ім. Павла Тичини

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ!

Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем