21-22 квітня в Києві 12 хлопців та 12 дівчат із різних куточків України зустрілися у Києві на молодіжному таборі «Студенти проти корупції», організованому НАБУ спільно з ПРООН. У таборі взяла участь і студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ННІ історії і філософії Надія Павлова.

Уже під час знайомства стало зрозуміло — буде гаряче. Серед учасників політологи та біологи, журналісти і міжнародники, юристи та фінансисти, історики, які з першої хвилини вразили своєю громадянською позицією та активністю. Вони не просто цікавляться, а творять нову країну вже сьогодні, будучи членами університетського самоврядування, амбасадорами міжнародних організацій, розслідувачами та активістами ГО.

У перший день Табору говорили про антикорупційну реформу в Україні з експертами UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, студентські можливості з представником Реанімаційний Пакет Реформ — РПР та вплив мовчання на розслідування корупції з Детективами НАБУ. У процесі бурхливих дискусій «збудували» ідеальну країну Гідності.

Другий день Табору «Студенти проти корупції» наповнився ідеями надзвичайних антикорупційних проектів та надихаючими виступами. Студенти презентували власні проекти щодо боротьби з корупцією у своїх університетах, рідних містах та на всій території нашої держави.

Кожен з учасників отримав іменні сертифікати та цінні подарунки, але найголовніше — це те, що студентська молода громада антикорупціонерів із різних куточків України мала змогу познайомитись і об’єднати свої зусилля проти «ракової пухлини» сучасності — корупції.

За матеріалами Відкритого офісу НАБУ