bgb
 
 
 
 
 

Студенти ННІ Інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького беруть участь у Всеукраїнському форумі з міжнародною участю «Наука для молоді – 2024».

Форум проходить у кілька етапів:

— виступи представників наукової спільноти України, Польщі та Великої Британії, присвячені підтримці наукової діяльності молодих учених у європейських та українських університетах (23.05);
— проходження тестування (до 22.06);

— підсумки форуму, де учасники зможуть отримати сертифікати для перезарахування результатів навчання, здобутих у межах неформальної освіти (до 28.06).

До участі долучилися здобувачі спеціальностей 014 «Середня освіта (Математика)», 113 «Прикладна математика», 126 «Інформаційні системи та технології (Інтелектуальний аналіз даних)».

Під час форуму увага всіх учасників була прикута до головних тем: реалізація проєктної діяльності науковими молодіжними об’єднаннями; перспективи практичного впровадження результатів досліджень; міжнародне співробітництво для молодих учених та можливості, які можна почати використовувати ще під час навчання в університеті.

Спікери заходу є виступили з цікавими доповідями. Керівник Noosphere Engineering School, PhD в галузі IT, фахівець з питань технологічних розривів та інфляції знань, кандидат технічних наук Сергій Веретюк доповідав про можливості для реалізації інженерних наукових проєктів у процесах інтеграції до європейського освітнього простору. Ігор Шевченко, заступник начальника відділу аналізу інноваційних та патентної інформації, ознайомив присутніх з Європейською мережею підтримки інновацій та вчених, програмами інноваційних екосистем та J-1 soft landing програмами.

Тему «Інноваційна діяльність науковця: можливості та виклики» висвітлила керівниця навчально-інноваційної лабораторії НТЦ Київського академічного університету, кандидатка економічних наук Наталія Гаращенко.

А також на учасників чекають інсайти з підтримки діяльності молодих вчених від проректора з розвитку та ділового співробітництва Університету Марії Кюрі-Склодовської (Польща), начальника відділу інформаційного забезпечення та матеріально-технічного забезпечення Zbigniew Pastuszak.

Захід організовується Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів, молодих учених і спеціалістів НУ «Запорізька політехніка» у партнерстві з Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

ННІ інформаційних та освітніх технологій