Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького підписала меморандум про співпрацю зі Студентським парламентом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З цією метою представники Студентського парламенту КНУ 19 березня 2024 року завітали до Черкаського національного з триденним візитом. До складу київської делегації увійшли голова СПУ Данило Щоголь, перша заступниця голови Марія Ярош, секретарка парламенту Марія Пушкарьова, проєктний менеджер Владислав Войтенко, заступник голови з питань комунікацій Олександр Розанов.

У перші дні знайомства студентська рада Черкаського національного підготувала для гостей пізнавальні екскурсії рідним містом та визначними місцями Черкащини. Під час поїздки не тільки відвідали історичні пам’ятки центральної України — резиденцію Богдана Хмельницького в Чигирині, Іллінську церкву в с. Суботів, побували й біля тисячолітнього дуба Максима Залізняка в Холодному Яру, а й ближче познайомилися та поспілкувалися в неформальній атмосфері. Цікаву та змістовну екскурсію історичними місцями для студентської молоді провів історик, науковець ЧНУ Андрій Касян.

— Тішуся з того, що студенти можуть між собою організовуватися і виконувати взаємодію та співпрацю для обміну цікавим досвідом, кращими практиками. Класно, що був такий історичний контекст, коли нас занурили в мандрівку: і Чигиринщина, і Холодний Яр, і Суботів. Три дні нашого візиту були насичені цікавими подіями. Подивилися корпуси, познайомилися з діяльністю студентське самоврядування. І як результат, підписали меморандум, — розповів Данило Щоголь, голова СПУ.

Третій день перебування делегації київських студентів у Черкасах став значущим для обох університетів, адже Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Київський університет імені Тараса Шевченка в дружній атмосфері підписали меморандум про співпрацю у сфері студентського самоврядування. Ініціатори цієї події висловили сподівання, що така співпраця принесе якісні, позитивні зміни в обох університетах, взаємозбагатитись новим досвідом, ідеями та позитивними емоціями.

— Ми раді приймати Студентський парламент Київського національного університету, тому що це дуже великий досвід. Ми вперше зустрічали й підписували меморандум з КНУ. Мені неймовірно приємно було познайомитися з їхніми представниками студентського самоврядування. Багато дізналися про структуру їхньої організації. Своєю чергою, ми показали як у нас, провели екскурсію корпусами. Оскільки вони вперше були на Черкащині, то їм було все щиро цікаво. Враження як і в студентської ради ЧНУ, так і в студентського парламенту КНУ залишилися позитивні. Звичайно, не все встигли показати й розповісти, але у нас є багато ідей для подальшої взаємодії. Уже отримали запрошення відвідати Київський національний університет, — поділилася враженнями Каріна Вовченко, голова студентської ради Черкаського національного університету.

 

Автор: Катерина Супрун, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького