У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького пройшла вже традиційна акція «Lots of socks» до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна, ініційована студентською радою.

Щорічно 21 березня усі небайдужі підтримують людей із зайвою хромосомою.

До «шкарпетковому флешмобу» доєдналися представники Студентського парламенту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які завітали в ЧНУ з метою налагодження співпраці та обміну досвідом зі студентським активом. Перша спільна акція лишила тільки позитивні емоції та зблизила представників обох університетів.

У цей день кожен може відчути, як це бути не таким, як інші та як це відчувати на собі здивовані погляди перехожих. Це зробити дуже просто. Достатньо одягнути різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки, або ж використати як прикрасу на одяг дитячу шкарпетку. Таким чином ви долучитеся до всесвітньої акції, яка покликана привернути увагу суспільства до теми синдрому та важливості інклюзії. Ми будуємо завтрашній день. Нехай це буде світ, у якому кожен, не зважаючи на свою інакшість, важливий та цінний.

 

Автор: Катерина Супрун, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Владислава Слєсар, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій