Для студенток спеціальності «Соціальна робота» була проведена презентація програми «Перший крок до успіху» від Українського Жіночого фонду.

Мета програми полягає у підтримці молодих жінок і дівчат, які готові допомагати у розвитку своїх громад та України в цілому й вести за собою молодь. Програма «Перший крок до успіху» розрахована на дівчат віком від 18 до 23 років, які прагнуть особистісного саморозвитку.

Переможниця цієї програми 2013 року, викладач Марина Матвійчук, зазначила, що програма є своєрідним стартапом для тих дівчат, які мають бажання надалі працювати в соціальній сфері та шукають фінансової підтримки для реалізації своїх соціальних ініціатив. Присутні на презентації викладачі Олена Коломієць та Інна Ченбай розповіли студенткам про свій досвід співпраці з громадськими організаціями та їх програмними ініціативами.

На презентації була присутня переможниця цієї програми Ірина Мальченко, студентка 2 курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка». У 2015 році вона подала анкету на конкурс, виграла його та отримала 10 тисяч гривень на реалізацію власного проекту «Врятуй Дніпро від сміття». Ірина розповіла дівчатам про власний досвід участі в програмі та надала рекомендації студенткам щодо заповнення анкет.

Сподіваємось, що наші студентки продовжать традицію участі в програмі і вноситимуть позитивні зміни в розвиток громади і держави.

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва