Вже 5 років студенти ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького мають унікальну можливість отримати грант на навчання в іспанському університеті Вальядоліда.

Ця можливість реалізується завдяки проєкту з міжнародної академічної мобільності програми Еразмус+. В осінньому семестрі грант на навчання отримали аж 6 студенток, які зараз успішно навчаються за програмою «English Language Studies». Щоб краще адаптуватися до іспаномовного середовища, студентки Анна Краснова та Анастасія Шкурдода вирішили скористатися пропозицією іспанського університету і записатися на курси іспанської мови.

Про свої враження від вивчення мови з носієм ділиться студентка 4 курсу ННІ іноземних мов Анна Краснова :

— Курси іспанської мови виявилися для мене надзвичайно корисними та захопливими. Курс проходив з вересня до листопада і заняття відбувалися щодня, окрім вихідних. Навчання не було складним, оскільки у нас була дуже хороша і висококваліфікована викладачка. Ми багато практикували говоріння і слухання, тому сприймати іспанців після курсу стало вже набагато краще і значно полегшило адаптацію до нашого перебування в Іспанії. Наша група була багатонаціональна і це додавало ще більшої цікавості відвідувати заняття, оскільки ми розповідали один одному про наші рідні культури і традиції. Я відчуваю значний прогрес у володінні іспанською та впевнено використовую її у різних ситуаціях.

Кафедра сучасних практик англійської мови