Днями студентка ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Єлизавета Побиванець повернулася Риги.

Вона стала учасницею навчального курсу, що є першим етапом проекту «Розвиток громадської участі молоді меншин і її залучення до процесу прийняття рішень». Захід проходив з 3 по 11 квітня. Щоб стати учасницею проекту, дівчина заповнила онлайн-форму в оголошенні, яке знайшла в інтернеті серед безлічі подібних.

Проект реалізує Європейська молодіжна мережа меншин за підтримки Європейського молодіжного фонду Ради Європи. У ньому взяли участь 20 молодих людей з 9-ти країн світу.

Учасники навчального курсу дослідили реалії та труднощі участі молоді і її впливу на процеси прийняття рішень; підвищили компетентність учасників в сфері громадянськості участі; розробили практичні заходи для молоді у співпраці з органами місцевого самоврядування та іншими структурами; розвивали співробітництво серед учасників і їх організацій.

Наразі Єлизавета разом з учасниками тренінгу з Молдови, Білорусі та України готує міжнародний проект, який буде реалізовано на початку червня в Мінську.

ННІ іноземних мов