Студентка ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юліана Соколенко взяла участь у глобальній програмі студентських обмінів та отримала можливість поїхати за обміном до США.

Вона навчалася в Державному університету Долини Міссісіпі (MVSU), відомому як освітній оазис дельти Міссісіпі. 

Ось що пише про програму студентських обмінів сайт Державного університету Долини Міссісіпі (MVSU).

 «Хоча MVSU намагається працювати з Дельтою Міссісіпі, його вплив поширюється далеко за межі штату, а у випадку з п’ятьма особами, охоплення університету виходить далеко за межі берегів Америки.

В останні роки MVSU мав честь брати участь у програмі Fulbright Foreign Language Teaching Assistant (FLTA) та Глобальній програмі студентських обмінів (Global UGRAD). Ці програми сприяють втіленню в життя візії університету щодо ознайомлення студентів Долини з іншими культурами та суспільствами.

Доктор Локеш Шівакумарая, виконавчий директор із міжнародних відносин, зазначив, що програми приносять користь студентам і громаді Долини.

«Прийом стипендіатів Фулбрайта та студентів-учасників програми обміну дає університету чудову можливість для подальшої інтернаціоналізації кампусу та залучення міжнародних студентів до нашого різноманітного студентського колективу в MVSU», — сказав Шівакумарая. 

«Студенти можуть спілкуватися та дізнаватися про інші країни, культуру, їжу, традиції та народи від наших іноземних студентів, студентів Global UGRAD за обміном та стипендіатів Фулбрайта. Крім того, MVSU приймав майже 30 стипендіатів Фулбрайта за понад десять років для допомоги у викладанні мов в MVSU», — додав він.

Шівакумарая сказав, що університет продовжуватиме приймати студентів Global UGRAD.

«Восени 2021 року студенти Global UGRAD приїхали з Домініканської Республіки, України, Лівану та Казахстану. Наступна когорта студентів Global UGRAD з весняного набору 2021 року, які незабаром прибувають, прибуде з Таджикистану, Таїланду, Панами, Мавританії та М'янми». 

FLTA спонсорується Бюро з питань освіти та культури (ECA) Державного департаменту США. Як частина програми Фулбрайта для іноземних студентів, програма FLTA розроблена для розвитку знань американців про іноземні культури та мови, надаючи посади асистентів для більш, ніж 30 мов у сотнях закладів вищої освіти США. Програма пропонує викладачам з понад 50 країн можливість розвинути свої професійні навички та отримати з перших рук знання про США, їхню культуру та народ.

Global UGRAD запрошує майбутніх лідерів до Сполучених Штатів, щоб надати їм можливість отримати досвід вищої освіти у США, отримати важливі професійні навички та вивчити нові культури та цінності. Глобальна програма студентських обмінів спонсорується Держдепартаментом США за фінансування уряду США. Випускники Global UGRAD отримують гранти Фулбрайта, престижні міжнародні стажування та працюють у сферах бізнесу та державного управління у своїх країнах і регіонах.

Юліана Соколенко, студентка Глобальної програми студентських обмінів, Україна:

«MVSU дав мені можливість поглибити знання за спеціальністю та презентувати мій потенціал у науці. Найважливіше для мене — це можливість обговорювати різні питання з професорами, які є фахівцями у своїх галузях. Я ціную можливість навчатися тут, розуміти мій потенціал та досягати персональних кар’єрних цілей».

Джерело:  Mississippi Valley State University