Студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Лілія Гаращук взяла участь у Міжнародній літній академії для вчителів німецької мови «Deutsch mit allen Sinnen» у м.Варна, Болгарія.

Другокурсниця ОС «магістр» опановує на кафедрі німецької філології ОП «Мова і література (німецька, англійська)». Її навчання відбулося за сприяння Goethe-Institut — культурного інституту Федеративної Республіки Німеччина.

Протягом 5 днів учасники академії мали змогу взяти участь у різноманітних воркшопах з методики викладання німецької мови, які проводили досвідчені референти з Німеччини, Болгарії, України та Румунії.

Програма заходів була насиченою: учасники дізнавалися, як цікаво та ефективно організувати урок іноземної мови, випробували на практиці застосування музики та пісень, обговорювали проблеми гендеру, навчилися застосовувати принципи культурно орієнтованого навчання.

— Щиро вдячна кафедрі німецької філології та Goethe-Institut Україна за надану можливість дізнатися багато нової та цікавої інформації, культурно збагатитися та отримати незабутні враження від поїздки! — говорить Лілія.

ННІ іноземних мов