Студентка спеціальності «Біологія» ННІ природничих та аграрних наук Юліана Соколенко взяла участь у проєкті Erasmus+ влітку.

У період з 5 по 15 липня вона очолила українську команду біологів у проєкті Erasmus+ «Youth for Nature». Проєкт проходив на пермакультурній фермі «Zywa Zіemia», місто Лінє, Польща.

Окрім української команди, у заході брали участь представники з Польщі, Білорусі та Іспанії. Протягом 10 днів учасники обговорювали локальні та світові екологічні проблеми, їх причини та можливі шляхи вирішення.

Кожна країна презентувала невеликий воркшоп. Завдяки цьому учасники навчилися робити «будиночки» для кажанів, аналізувати та правильно поширювати інформацію з екологічної тематики у соціальних мережах, застосовувати принципи zero waste у побуті. Також екологи створили чотири власні проєкти, мета яких — поширювати знання з екології та біології серед дітей в ігровій формі. Матеріали проєктів доступні у вільному доступі, тому кожен охочий може скористатися ними.

Як зазначає Юліана Соколенко, заплановані тематичні зустрічі були успішними, попри перешкоди, створені ситуацією з COVID-19. Отримані практичні навички стануть гарним доповненням базовій біологічній освіті.

Під час проведення тренінгів вдалося здобути цінні знання, обмінятися досвідом з іноземними командами та мотивуватися до створення майбутніх проєктів зі збереження довкілля.

ННІ природничих та аграрних наук