Одним із партнерів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у підготовці фахівців є український агрохолдінг «Кернел».

Компанія «Кернел» є лідером у виробництві та експорті соняшникової олії у світі, експортер зерна з України №1, провідний виробник сільськогосподарських культур в Україні. Свою продукцію експортує більш ніж у 80 країн світу.

Днями в університеті відбулась презентація програми «Open Agro University». Від компанії «Кернел» її представила керівник проєкту Юлія Гулевич. Це унікальний освітній проєкт для підготовки спеціалістів нового покоління в сучасному агровиробництві. В ньому можуть брати участь студенти старших курсів та випускники спеціальностей «Агрономія», «Хімія» та «Біологія». Курс включає бізнес-навчання з топ-менеджерами компанії «Кернел»; виїзди на підприємства компанії та оплачувальна виробнича практика. Навчання здійснюється з елементами дуальної освіти. Від Юлії Гуревич студенти мали змогу дізнатись про структуру компанії «Кернел», особливості роботи агрокомпанії в умовах воєнного стану, вимоги до сучасних фахівців при працевлаштуванні.

Проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло підкреслив, що Черкаський національний університет приділяє велику увагу практичній підготовці фахівців та розвитку співпраці з провідними українськими компаніями. Нині в університеті реалізується дуальна освіта за 8 спеціальностями. Тому участь у проєкті, який презентує компанія «Кернел», є унікальною можливістю для професійного зростання студентів природничих спеціальностей.

ННІ природничих та аграрних наук