Черкаський осередок об'єднання українок «Яворина» спільно з «Книжковим Маестро» ЧНУ ім. Б. Хмельницького запустили проект «Книжки для сільських бібліотек».

«Таку акцію ми проводимо вже  вдруге. В минулому році ми збирали книги до Міжнародного дня дарування книги, тому для нас це вже стало традицією», — зазначила очільниця МГО «Книжковий маестро», доцент кафедри видавничої справи та редагування Людмила Фіть.

В Україні близько 15 000 сільських бібліотек — це 80% від загальної кількості публічних бібліотек. Основна проблема — відсутність нових надходжень. За останні 20 років оновлення фондів скоротилося на 90%. Чверть відвідувачів — це діти, однак через брак фінансування бібліотекарі часто не можуть запропонувати їм нічого нового й цікавого. Про це розповіли представники об'єднання «Яворина».

Активісти закликають відгукнутися небайдужих та  долучитися до благодійної акції зі збору книжок! Головна вимога — книжка має бути лише українською мовою.

Усі, хто хочуть подарувати книгу, можуть принести свої подарунки  до  ЧНУ ім. Б. Хмельницького на кафедру видавничої справи та редагування (1 корпус ауд. 320). Книги приймаються до 28 квітня включно.

Студентка ННІ УФСК Надія Хандусь, «Книжковий Маестро»