Цікаво й пізнавально використали канікули десятикласники Черкаської загальноосвітньої школи № 30. За сертифікатами, які вони отримали в якості призів на VІІІ міському конкурсі «Екологічна казка», школярі побували на екскурсії в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Викладачі кафедра журналістики, реклами іPR-технологій та студенти-ознайомили старшокласників з особливостями навчання на журналістських спеціальностях та провели майстер-клас у студії Студенського телебачення.

«Ми їх запросили продемонструвати можливості студії, записати їх. Можливо в них виникне бажання в майбутньому вступити на журналістику» — зазначає Світлана Коваль, викладач кафедри журналістики, реклами і PR-технологій.

Також школярі змогли спробувати себе у ролі ведучих.

«Мені дуже сподобалося бути в ролі телеведучого. Раніше, у різних проектах, я виступав тільки в ролі оператора. Це новий досвід», — поділився своїми враженнями Володимир Дуфін, учень 10 класу.

«Майстер-клас залишив позитивні емоції. Спочатку було хвилювання, але студенти допомогли пристосуватися, за це їм велике дякую. Я дуже рада, що побувала тут. Можливо в майбутньому я виберу саме журналістику»,— розповідає його однокласниця Аріна Антонова.

Крім цього, старшокласники мали змогу на власних відзнятих матеріалах побачити як відбувається процес монтування відео.

Також своєю думкою поділилася учениця 10 класу Анна Ярошенко: «Вражень дуже багато. Все було новим і цікавим. Викладачі й студенти детально пояснили як працюють камери, як монтують та знімають. Також ми спробували себе в ролі журналістів, що було дуже захоплююче, хоча спочатку це було складно. Я дякую всім: ЧНУ, організаторам,студентам за такий майстер-клас!»

Вразила школярів і медіа виставка в Черкаському національному «АнтиЛокшина». Гості університету з цікавістю розглядали представлені на виставці карикатури порушення стандартів журналістики, «джинса» у вітчизняних медіа, пропаганда, фейки, безпека в інтернеті та інше.

Нагадаємо, виставка «АнтиЛокшина» доступна для вільного перегляду в години роботи університету з 23 березня по 17 квітня.

Марина Швець, 1-Р

Фото: Вікторії Нянько, 1-Р

Крістіни Орел, фахівця відділу інформації та зв’язків із громадськістю