13 квітня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулося Пленарне засідання наукової сесії Осередку Наукового товариства ім. Т. Шевченка у Черкасах, присвячене 150-річчю від народження Михайла Грушевського.

У зібранні, яке проводив голова Осередку НТШ у Черкасах професор Віталій Масненко, взяли участь викладачі і студенти ННІ історії і філософії. Із доповідями виступили: професор Юрій Присяжнюк, доценти Григорій Георгізов, Оксана Мазур, аспіранти Андрій Касян, Анна Каюк, студент Владислав Кронгауз.

У виступах була розкрита широка історична проблематика: від особливостей селянського самоврядування на Правобережній Україні другої половини ХІХ ст. до агротехнологічних аспектів екологічної кризи в Україні в останній третині ХХ ст. Особливий інтерес викликала презентація усноісторичних досліджень професора Юрія Присяжнюка «Російська агресія на Донбасі в рефлексії українських воїнів».

Основною метою проведення традиційних щорічних наукових сесій Осередку НТШ є залучення студентів до наукової діяльності й апробація досліджень, проведених аспірантами і молодими науковцями.

Професор Віталій Масненко