Напередодні сторіччя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького інформаційне агентство «Нова Доба» розпочинає новий проєкт, присвячений спогадам студентів про навчання в закладі вищої освіти. Про улюблену дисципліну, змагання з баскетболу й необхідність самореалізації студентів розповів випускник факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Сергій Цибровський.

— Чому вирішили здобувати вищу освіту в Черкаському національному?

— Понад 9 років я працюю за спеціальністю — програмістом у компанії «Ekreative», що в Черкасах. Коли був абітурієнтом, то хотів навчатися в рідному місті, тож перед вступом аналізував відгуки про всі університети. У ЧНУ вони були кращі, ніж в інших закладів.

— Що найбільше запам’яталося за період навчання в ЧНУ?

— За роки навчання мені найбільше запам’яталися студентське життя і трудові будні в аудиторіях, адже протягом певного періоду працював лаборантом. Варто зазначити, що більшість профільних предметів виявилися корисними, ці знання й навички неабияк знадобилися в професійній діяльності. Мені подобалося відвідувати пари з «Основ дискретної математики», адже викладач Ілля Миколайович Порубльов умів доступно й зрозуміло пояснити, на перший погляд, складні речі.

— Розкажіть, чим захоплювалися окрім освітньої діяльності?

— У нашій групі були дружні взаємини. На першому курсі ми перемогли на змаганнях із баскетболу, а потім посіли перше місце серед усіх навчально-наукових інститутів. До речі, я часто ходив на тренування з баскетболу, адже подобалося ставлення викладача й комунікація в команді. 

— Що хочете побажати до сторіччя Черкаського національного?

— До сторіччя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького бажаю хороших студентів, які хочуть отримувати знання та самореалізовуватися. Адже коли я проводжу співбесіди, то набагато приємніше спілкуватися із молоддю, яка має базу.

Джерело: novadoba.com.ua