Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького привітав з 60-річчям директора ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Леоніда Нечипоренка та з 55-річчям — старшу викладачку кафедри спортивних дисциплін Олену Нечипоренко.

Олена Нечипоренко — тренерка збірної команди Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького з легкої атлетики.

Леонід Нечипоренко — доцент кафедри спортивних дисциплін, тренер вищої категорії, віце-президент федерації легкої атлетики Черкаської області.

Ця родинна династія дала Україні спортсмена та захисника Дениса Нечипоренка, спортсменку і тренерку Ірину Нечипоренко. Леонід та Олена Нечипоренки виховали десятки майстрів спорту, переможців всеукраїнських та міжнародних змагань, заслужених тренерів та справжніх учителів.

На урочистому засіданні ректорату університету зібралася лише невелика частина учнів, вихованців, колег, друзів родини Нечипоренків. Вони прибули з нагородами, відзнаками і пам’ятними подарунками.

— Дякую за роботу, яку ви робите як фахівці своєї справи і як справжні патріоти України! Ви — мої надійні партнери у волонтерській діяльності, адже з перших днів ми разом організували роботу Центру допомоги армії та територіальній обороні, — вітаючи представників найспортивнішої родини університету, зазначив  ректор Олександр Черевко.

— Ви мужньо, самовіддано і безкорисно працюєте на волонтерському фронті! Зичу ще багато років працювати на благо університету, спорту й України! — звернувся ректор до Олени Нечипоренко. Олександр Володимирович нагородив Олену Василівну Почесною грамотою університету. А директору ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леоніду Нечипоренку вручив медаль «За розбудову університету».

— Леонід Анатолійович — кращий із директорів, бо досягнення інституту — це візитівка ЧНУ та Черкащини. Дякую вам за роботу, за принциповість та за активну громадську позицію, за підтримку фронту, за сина, який нас захищає! Ви відбулися в житті, бо маєте результати, власну школу, перспективу, повагу колег і учнів, громадськості і влади. Рухайтеся далі, до нових здобутків!

Привітали ювілярів і представники влади.

Заступник голови ОДА Олександр Шамрай та перший заступник голови облради Роман Сущенко вручили Леоніду Нечипоренку  спільну Почесну грамоту Черкаської ОДА та обласної ради.

—  Ви починали свою трудову діяльність учителем фізкультури, потім пройшли всі щаблі в університеті аж до директора інституту фізичної культури, спорту і здоров’я. Маєте талант від Бога виховувати молоде покоління. Зичу примножувати ті здобутки, які вже є, здоров’я, наснаги й терпіння та якнайшвидшої перемоги! — привітав Олександр Шамрай.

Роман Сущенко додав:

—  Сьогодні спорт — це не тільки здоров’я нації, це також її захист. Леонід Нечипоренко дбає і про фізично розвинене тіло молодих людей,  і про їхній незламний дух. 

Неоціненна роль інституту фізичної культури, спорту та здоров’я у розвитку спорту в обласному центрі. На цьому наголосив Юрій Тренкін, секретар Черкаської міської ради. З нагоди ювілею та за дорученням міського голови Анатолія Бондаренка він вручив грамоти виконавчого комітету Черкаської міської ради Олені та Леоніду Нечипоренкам.

Теплим і щирим було вітання від профспілчан. Голова Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Стеценко поділився спогадами про роки спільної праці в інституті. Він вручив ювілярові грамоту Обкому профспілки. Свою відзнаку передав і голова профспілкового комітету ЧНУ Ігор Погрібний.

33 роки працює Леонід Анатолійович у Черкаському національному університеті. За цей час підготовлено сотні відомих спортсменів. Присутні на урочистостях представники еліти черкаського спорту засвідчили великий особистий внесок сім’ї Нечипоренків у розвиток фізичної культури і спорту Черкащини.

Привітав керівника інституту відповідальний секретар відділення НОК України в Черкаській області Іван Урста. Він вручив Леоніду Нечипоренку відзнаку Національного олімпійського комітету.

—  Багато років знаю Леоніда Анатолійовича. Радий, що він нині є членом нашої олімпійської сім’ї, вірю, що виховає ще не одне покоління чемпіонів. А ми на це розраховуємо, адже олімпійські ігри вже не за горами!

Начальник Черкаського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Антоніна Саприкіна, вручаючи відзнаку Комітету, сказала:

— Пишаюся тим, що знаю Леоніда Анатолійовича зі студентських років. Тоді ми розбудовували студентський спорт. Сьогодні спільними зусиллями розвиваємо український спорт. Хай і надалі студенти прославляють на спортивній арені Черкаський національний, Черкащину й Україну!

Щирі вітання, пам’ятні подарунки і подяки Леонід Нечипоренко отримав від Юрія Гончарова,  директора муніципального спортивного клубу «Дніпро», Богдана Кулініча, майстра спорту України міжнародного класу, чемпіона Паралімпійських ігор 2016 року з футболу, та Валерія Ковальчука, який готується взяти участь у майбутніх «Іграх Нескорених».

За підтримку паралімпійського руху ювіляру подякували чемпіони-паралімпійці, випускники ЧНУ — Антон Скачков, директор комунального закладу «Обласна ДЮСШ для осіб з інвалідністю Черкаської облради», і Олександр Дрига, в. о. начальника центру комунального закладу «Регіональний заклад з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт" Черкаської обласної ради».

Від легкоатлетів Леоніда Анатолійовича привітали президент «Федерації легкої атлетики в Черкаській області», заслужений працівник фізичної культури і спорту Леонід Сіренко та Наталія Стороженко, директорка комунального закладу «Школа вищої спортивної майстерності Черкаської облради».

А  виконавчий директор «Федерації греко-римської боротьби Черкаської області» Анатолій Самоха адресував родині Нечипоренків слова Шевченка та вручив цінні подарунки — пам’ятну монету Нацбанку «Іван Піддубний» і книгу про цього видатного уродженця Черкащини.

Від імені директорського корпусу ЧНУ ювіляра привітала директорка ННІ іноземних мов Людмила Швидка.

— Уся ваша діяльність сприяє захисту України! Бажаю вам і вашій родині здоров’я і щастя під мирним небом! — сказала вона.

Леонід Нечипоренко подякував всім за вітання, а Збройним силам України за те, що ціною власного життя і здоров’я захищають свій край і всіх українців.

По-родинному ювіляра привітав рідний інститут. Викладачі й студенти ННІ  фізичної культури, спорту та здоров’я подарували директору приємні емоції та щирі побажання.

Вітаємо! Разом до Перемоги!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького