Блаженнійший Митрополит Епіфаній нагородив ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка медаллю «Хрест Свободи».

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну важливо мати надійний тил, і таким тилом стала Черкащина. Навколо обласної влади об’єдналися громади міст і сіл, працівники установ і організацій, громадськість, меценати. Спільно працювали на перемогу, допомагали фронту і постраждалим від бойових дій. Колектив Черкаського національного був у перших рядах благодійної і волонтерської діяльності. Цю роботу університетської спільноти і особистий внесок Олександра Володимировича відзначено високою нагородою під час урочистостей з нагоди освячення храму святого Миколая Чудотворця у Черкасах.

У межах свого візиту на Черкащину, присвяченого 100-річчю архієрейської хіротонії святителя-хірурга Луки (Войно-Ясенецького), доктора медичних наук, лікаря-чудотворця, громадського діяча і патріота, Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з черкащанами та відзначив їх за служіння заради свободи і незалежності.

Серед  нагороджених медаллю «Хрест Свободи» — і старший лейтенант Дмитро Котомчанін — випускник ННІ економіки і права та кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.


Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького