Шановні колеги! Традиційно в Україні у третю суботу травня відзначають День науки. Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вітає всіх науковців:

Сьогодні Україна відзначає День науки. У нинішні непрості часи українські науковці згуртувалися навколо спільної мети і працюють задля перемоги.

У сучасному світі запорукою розвитку держави є наукові розробки й технології. В Україні праця і досягнення науковців допомагають отримувати перевагу на фронті. Роль учених величезна і в цивільній сфері, і у військово-промисловому комплексі.

Науковці ЧНУ – а це на сьогодні 406 осіб – щоденною працею утримують високі рейтингові позиції університету, проводять суспільно важливі дослідження у межах 7 наукових проєктів, розширюють географію міжнародної співпраці, навчають студентів. І водночас волонтерять, підтримують наших захисників, здійснюють патріотичне виховання.

Пишаюся, що очолюю такий колектив! Вітаю всіх, хто присвятив своє життя науці! Бажаю, щоб ваші учні і ваші здобутки збагачували науковий потенціал України!

Ректор Олександр Черевко