Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучається до створення Ключової лабораторiї проблем збереження та розвитку людського капіталу України.

Ініціатор створення лабораторії — Об’єднання організацій роботодавців України, яку очолює відомий український політик і державний діяч Анатолій Кінах. У межах новоствореного об'єднання наукових установ, організацій та закладів вищої освіти науковці братимуть участь у створенні і роботі Ключової лабораторiї.

Відповідну угоду про спільну наукову діяльність підписали на  засіданні Об’єднання організацій роботодавців України представники 10 університетів України. Серед них — Олександр Спрягайло, проректор з науково-інноваційної діяльності ЧНУ ім. Б. Хмельницького

За його словами, Ключова лабораторiя проблем збереження та розвитку людського капіталу України створюється з метою підтримки, розвитку та реалізації фундаментальних і прикладних досліджень вказаних проблем, реалізації нових перспективних міждисциплінарних напрямів наукових досліджень, науково-технічних і соціально значущих розробок у цій сфері, зокрема щодо психосоціальноï підтримки працівників на робочому місці.

У межах угоди про спільну наукову діяльність учасники домовилися про першочергові кроки, спільні проєкти і координацію діяльності.

— Сьогодні питання збереження людського капіталу для України є надзвичайно важливим, — зазначив Олександр Васильович. — Науковці нашого університету працюватимуть за кількома визначеними напрямами, до цієї роботи залучатимуть також студентів і аспірантів.

Науковий потенціал має служити розвитку України! — переконаний Олександр Васильович.

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького