Вчителька початкових класів, випускниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Діана Палаш стала популярною блогеркою. Показує реальне життя звичайного педагога і збирає мільйони переглядів та тисячі підписників. Вчителька з Черкас стала справжньою зіркою соцмережі TikTok. Це зовсім не шкодить її роботі, а, навпаки — допомагає популяризувати професію, йдеться на сайті «Про все».

Штатив та телефон вчителька молодших класів Діана Сергіївна часто використовує на уроках. Знімає не лише себе, адже без атмосфери шкільних занять вчительський лайфстайл-блог неможливий. На невеликій перерві малеча обов'язково біля вчительки, аби подивитись, що ж там вийшло.

Розпочалось захоплення блогерством у 23-річної Діани Палаш із фарбування дошки. Її вчителька взялась чепурити до зустрічі зі своїм першим класом.

— Ось це те найперше відео, яке я знімала, коли фарбувала дошку в класі, потрапило в рекомендації. Люди не знали, що вона фарбується. Для них це стало відкриттям, — розповідає вчителька.

Відео зібрало вже понад 600 тисяч переглядів, за обліковим записом вчительки молодших класів стежать 30 тисяч підписників. На її сторінці і жарти про вчителювання, і класичні для цієї соцмережі відео з танцями.

Блогінг допомагає зруйнувати застарілий образ вчителя, переконана Діана Палаш. Сучасні педагоги мають право і на хобі, і на життя поза школою, і на соцмережі. Саме це й намагається показувати на своїй сторінці.

Директор школи згадує, що чимало батьків прагнули відправити своїх першачків саме до Діани Сергіївни. Її популярність у TikTok сприймають, як додатковий спосіб популяризації професії освітянина.

— Я подивився її відео, коли у Діани Сергіївни було кілька тисяч лайків. Було цікаво, я був приємно вражений, молодець, якісно, стильно, з дотриманням етичних моментів, з баченням моментів специфіки вчителя. Вона цікава й популярна, — зауважує директор Черкаської спеціалізованої школи № 3 Валерій Завіновський.

Вчительський гумор, кумедні випадки зі школи чи просто цікаві події позашкілля, або ж просто відео з вручення міської премії «Вчитель року», де Діана перемогла в номінації «Молодий учитель». Його переглянули вже понад чотири з половиною мільйони разів.

Як популярний блогер, жартує дівчина, має вже і своїх хейтерів, тому до всіх публікацій з уроків за участю дітей обов'язково обмежує функцію коментування, щоб не засмучуватись самій та не псувати настрій іншим.

— Я не хочу, щоб ішов якийсь негатив на дітей, якщо дитина раптом потрапляє в кадр, от це якась наліпка, сердечко, квіточка, як роблять мами з дітками. Або, якщо бачу, що батьки позитивно ставляться і кажуть, так, ми за, — тоді можу опублікувати, — говорить вчителька-блогер Діана Палаш..

Нині, як і всі українці, Діана Палаш мріє про час, коли зможе зняти відео з першого уроку після нашої перемоги. А до того часу планує розвиватись і як педагог, і як блогер.
Пропонуємо переглянути детальніше у відео:

 

Джерело: «Про все»