Роль і перспективи розвиткузакладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації обговорили на Всеукраїнській нараді Спілки голів обласних рад директорів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації. Захід відбувся на базі Черкаського політехнічного технікуму.

Участь у нараді під головуванням голови Спілки Анатолія Похресника взяли начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, голова Ради ректорів, директорів ЗВО Черкаської області, ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Вітаючи зібрання, Олександр Черевко зазначив, що зустрічі у такому форматі є ефективними.

— Спільними зусиллями ми вирішуємо наші проблеми, — зазначив він. — Адже нині є необхідність у підготовці фахівців. Сучасні підприємства — це технології й інновації. І хоч керівники навчальних закладів роблять неможливе, намагаються оновлювати матеріально-технічну базу, однак в епоху емоційного інтелекту без підтримки держави вони приречені на відставання. Тому сьогодні необхідно обговорити всі питання, які хвилюють колективи навчальних закладів, сформулювати пропозиції та звернутися з ними до Уряду, Міністерства освіти і науки України.

Валерій Данилевський наголосив, що підготовка фахівців для економіки — питання економічної безпеки України. Тому надзвичайно важливо сьогодні вирішити питання фінансування коледжів та технікумів.

У межах заходу обговорили роль закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації у вирішенні кадрових проблем регіонів. Також означили питання: проведення ДПА у формі ЗНО; особливості вступної кампанії 2019 року та основні завдання на 2019-2020 навчальний рік.

Окремо учасники зустрічі зупинилися на питанні проведення всеукраїнських олімпіад.

Освітяни поспілкувалися та поділилися досвідом роботи.

У продовження заходу його учасники оглянули визначні історичні місця, якими так багата Черкащина.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького