До уваги здобувачів вищої освіти, викладачів, працівників дирекцій та деканатів Черкаського національного!

Додатково інформуємо про особливості завершення першого семестру 2022-2023 навчального року

Перший семестр у цьому навчальному році розпочався для різних курсів у різні терміни. Тож і його завершення та проведення заліково-екзаменаційних сесій (семестрового контролю) проводитиметься по-різному (див таблицю з термінами).

Суттєвою особливістю семестрового контролю є змішаний формат та гнучкий підхід до його проведення (накази ректора «Про організацію освітнього процесу у першому семестрі 2022-2023 навчального року» від 12.08.2022 за № 484-н, «Про порядок завершення освітнього процесу у 1 семестрі 2022/2023 навчального року» від 01.11.2022 за № 686-н).

Враховуючи умови воєнного часу, безпекову ситуацію, режим електропостачання, перебування значної частини студентів за кордоном, дирекції та деканати мають врахувати об’єктивні можливості особистої присутності студентів в аудиторіях університету під час складання заліків чи екзаменів. Задля забезпечення якості знань всі форми підсумкового контролю плануються в режимі офлайн. Однак для низки студентів (за потреби) викладачі створять можливість складання заліку чи екзамену у дистанційному режимі (синхронному чи асинхронному – залежить від специфіки навчальної дисципліни і форми проведення підсумкового контролю).

Розклади проведення семестрового контролю уже розроблені дирекціями та деканатами, оприлюднені на сайті навчально-методичного відділу та доведені до відома і студентів, і викладачів. Проте  варто врахувати, що успішному складанню сесії сприятиме відповідальність, організованість та пунктуальність студентів: усі завдання слід виконати і здати вчасно; за потреби, скориставшись клас-румом чи корпоративною поштою, звернутися до викладача за консультацією; сумлінно підготуватися до складання сесії.

 

Навчально-методичний відділ