У межах курсів підвищення кваліфікації ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко прочитав лекцію на тему «Управління закладом вищої освіти: сучасні виклики і тенденції».

— Триває війна, і з цим пов’язано багато проблем. Але це саме той час, коли ми повинні переосмислити і переоцінити все, а передовсім самих себе, свою роль і діяльність, вибудувати власну перспективу, — переконаний ректор. Він окреслив основні завдання, які стоять перед колективом. Це активна допомога Збройним силам України, національно-патріотичне виховання молоді, набір вступників, удосконалення якості освіти та науково-дослідницька діяльність, пошук міжнародних партнерів і грантових програм.

— Необхідно бути сучасним і здатним до змін, випереджати час. Ми маємо сформувати університет, який пропагує цінності. Тому було прийнято рішення провести курси підвищення кваліфікації для директорів інститутів, деканів факультетів та завідувачів кафедр. Вірю у свій колектив, дякую всім за роботу, переконаний, що ми здатні бути прикладом, — наголосив Олександр Володимирович.

Окремо він зупинився на питанні національно-патріотичного виховання молоді.

— Віками Україна боролася і відстоювала свою національну ідею — а це політична незалежність та національна економіка, материнська мова, культура, прагнення до духовної єдності, зокрема, й створення єдиної церкви. Сьогодні на нашу державу зазіхає ворог, і поняття національної ідеї звелося до одного слова — Перемога. Українці мобілізувалися, кожен на своєму місці та в міру своїх можливостей її наближає. І Черкаський національний університет — не виняток. Сьогодні на фронтах російсько-української війни воюють 20 студентів, 14 працівників і сотні випускників закладу. На жаль, 16 із них загинули.

Ми постійно допомагаємо ЗСУ і воїнам із університетської родини. Робили це і до 24 лютого 2022 року. А за минулий рік зібрали і передали на потреби армії понад мільйон гривень. Цей рік теж розпочинаємо з великого збору і закликаємо всіх долучатися.

Учасники курсів обмінялися думками щодо їх ефективності і прийшли до думки, що таку практику слід продовжувати. 

Директор ННІ економіки і права Євген Кирилюк висловив переконання, що такий мозковий штурм стимулює активну діяльність.

Олександр Черевко подякував усім лекторам, у тому числі проректорам, за змістовні виступи, а першому проректору Василю Мойсієнку — ще й за організацію роботи.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького