Студенти та викладачі ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поспілкувалися з працівниками Черкаської митниці.

Зустріч пройшла 21 лютого 2024 року у межах укладеного меморандуму між Державною митною службою України та Черкаським національним. Тема зустрічі «Кадрове оновлення та формування кадрового потенціалу митної служби шляхом залучення молоді. Знайомство з роботою Черкаської митниці».

Начальник відділу по роботі з персоналом Черкаської митниці Людмила Олефір ознайомила учасників зустрічі з можливостями працевлаштування та особливостями роботи в Державній митній службі України, розповіла про права та обов’язки державних службовців, оплату праці, соціальні гарантії. Очільниця кадрового підрозділу ознайомила з етапами прийому на роботу в митницю та вимогами до кандидатів, а також поінформувала про можливість пройти профільну підготовку за темою «Ключові компоненти здійснення митної справи», яка проводиться дистанційно Департаментом спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби.

Про основи митної справи про новітні способи митного контролю та оформлення, про статус авторизованого економічного оператора та про успішну співпрацю Держмитслужби з міжнародними партнерами розповів начальник відділу забезпечення митного контролю та оформлення Павло Горбенко. Він розкрив основні напрямки діяльності, особливості роботи митника.

Співробітник відділу боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Олена Горбенко в ході зустрічі розповіла про основні напрями роботи відділу, резонансні затримання та вилучення контрафактних товарів.
Студенти взяли активну участь в обговоренні та отримали відповіді на запитання щодо працевлаштування, можливості кар’єрного зростання, особливості роботи, протидію контрабанді та перспективи розвитку Державної митної служби.

Аліна Прощаликіна, завідувачка кафедри економіки та міжнародних економічних відносин