У 2-му корпусі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  «Черкаські павучки» щодня плетуть маскувальні сітки.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Ільдана». Умільці роблять їх у різних варіаціях, залежно від особливостей місцевості, де вони будуть використовуватися. Якщо у березні організація передала 300 сіток, то у травні буде не більше сотні. Все тому, що катастрофічно не вистачає людей, у залі стоять порожні «станки».  Із початком повномасштабного вторгнення, попит на камуфляжне захисне покриття зріс урази, натомість охочих допомогти армії – навпаки.

Детальніше про це дивіться у відео: 

 

 

Журналісти видання ЗМІ.ck.ua поспілкувались із волонтерами й дізналися про те, як виготовляють кікімори та сітки, чому зменшилась кількість охочих та чи є сьогодні потреба в такій роботі. Адже сьогодні спортзал в одному з корпусів  університету перетворився на залу, наповнену тканинами, опорами, сітками та щирими людьми, які вірять у перемогу України. На початку повномасштабного вторгнення сюди приходило до 200 небайдужих, які власними руками виплітали сітки й кікімори для українських захисників, зараз людей стало менше, але потреба в «золотих» волонтерських пальчиках і досі залишається актуальною.

Читайте повну версію матеріалу на сайті ЗМІ.ck.ua

 

Джерело: ЗМІ.ck.ua  ТРК «Ільдана»