Для студентів ННІ інформаційних та освітніх технологій та ННІ природничих та аграрних наук 23 квітня 2024 року організували гостьову лекцію на тему: «Activities of the Centre of Excellence ENSEMBLE3 on the example of Eutectic materials for Photoelectrochemical water splitting».

Лектором виступив Jarosław Sar, PhD з Лабораторії технології функціональних матеріалів Центру досконалості ENSEMBLE3, м. Варшава, Польща, на запрошення завідувача кафедри фізики Миколи Пасічного та професора кафедри Андрія Гусака.

Говорили про актуальні напрямки діяльності Центру досконалості ENSEMBLE3, властивості матеріалів для оптоелектроніки та їх практичне значення. Ознайомилися із новими фотонними матеріалами, які створені завдяки росту кристалів, та розглянули можливості застосування евтектичних матеріалів для фотоелектрохімічного розщеплення води.

Лекція була візуалізована динамічними анімаціями, які покращували загальне сприйняття та розуміння тонкощів процесу електрохімічного розщеплення води з використанням евтектичних матеріалів у якості електродів.

Присутні ознайомилися з новітніми досягнення та перспективними напрямами дослідження у даній тематиці для молодих науковців.

По закінченню лекції гості мали змогу поставити питання та отримали ґрунтовні відповіді.

Зазначимо, що такі заходи є мегакорисними для забезпечення практичної високопрофесійної підготовки студентів вказаних інститутів.

ННІ інформаційних та освітніх технологій