Польський культурний центр імені Кароля Шимановського у Черкасах передав ветеранам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького гуманітарну допомогу. Акцію організували ректорат та профспілковий комітет ЧНУ. 

Близько 80 колишніх педагогів і працівників отримали продуктові набори.

— Ми мали на меті поліпшити ваш настрій. Це вияв турботи, уваги і поваги, — звернувся до присутніх ректор ЧНУ Олександр Черевко. За його словами, університет постійно рухається вперед, пам’ятаючи при цьому про здобутки попередніх поколінь працівників.

— Сьогоднішні успіхи — це у тому числі результат праці наших попередників. Тому використовуємо кожну нагоду їх підтримати. Дбаємо про тих, хто вклав свою працю, талант у розвиток університету. Дякую Геннадію Лінєвичу, голові Польського культурного центру, та польським партнерам, які в усьому підтримують українців у цей непростий час.

Це не перша спільна акція Польського культурного центру імені Кароля Шимановського та університету. За їхньої підтримки в університеті було облаштовано Пункт незламності. Гуманітарна допомога надавалася вимушено переміщеним особам, які знайшли притулок у гуртожитках ЧНУ.

— Цю акцію ми приурочили до Дня полонії та Дня поляків за кордоном. Привітали з визначними для нас святами своїх співвітчизників, та, за ініціативи ректора Олександра Черевка, вирішили надати посильну допомогу партнерам — ЧНУ ім. Б. Хмельницького, — сказав Геннадій Лінєвич.

— Наші колишні працівники з вдячністю приймали подарунки та раділи нагоді побувати в університеті, — розповів голова профспілкового комітету ЧНУ Ігор Погрібний.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького