Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до І Школи стратегічного управління для ректорів та проректорів ЗВО України.

Вона проводиться в межах проєкту «Польсько-українська співпраця представницьких організацій ректорів — задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти» (2018-2021).

Організатори навчання — Варшавська Політехніка за підтримки Міністерства науки та вищої освіти Польщі та у співпраці з Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі KRASP, Фундацією польських ректорів FRP, Спілкою ректорів ВНЗ України.

Захід мав відбуватися в Польщі, однак ситуація з COVID-19 внесла корективи.

Тому Школа стратегічного управління для ректорів/проректорів ЗВО України проходить у форматі циклу вебінарів. Розглядається польський досвід освітньої діяльності в умовах пандемії.

Перший вебінар був присвячений стратегії розвитку закладів вищої освіти з урахуванням особливостей пандемії COVID-19. Обговорювалися різні аспекти — від стратегічного планування до якості освіти, наукової діяльності, функцій Спілки ректорів.

Провели його польські науковці (професор Єжи Возніцький, професор Мар’ян Гориня та інші) для понад 70 українських керівників ЗВО. Участь у вебінарі взяв і директор Департаменту міжнародної співпраці Міністерства науки та вищої освіти Польщі Пшемислав Скродзький.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького