Активна міжнародна просвітницька робота викладачів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького триває, адже про жахливі наслідки російської навали на Україну повинен знати кожен житель планети. Не просто знати, але й, по можливості, сприяти нашій перемозі.

Свій внесок у поширення правди вчергове зробив доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин ННІ економіки і права Тарас Ромащенко. Науковець долучився до видання англомовної колективної монографії «Історії з України: справжня ціна війни».

Ідея видати такий збірник належить меценатові з Німеччини — Бартошу Попку. На його думку, розповіді очевидців (пересічних українців: військових, волонтерів, біженців, викладачів та ін.) про перші дні й перебіг повномасштабної загарбницької війни, оголошеної Україні імперським сусідом, повинні бути донесені до читачів у всьому світі.

— Отримавши пропозицію стати співавтором такої монографії, підготувати вступний матеріал та надати потрібну консультативну допомогу, я не міг відмовити, — розповів Тарас Ромащенко. — Навряд чи хтось може заперечити, що перемога кується не тільки в окопах на передовій, але й інколи — влучним словом правди в тилу. Саме тому я переконаний, що кожен повинен наближати омріяну перемогу над окупантами доступними йому засобами.

Слід відзначити, що над збірником працювали десятки людей з різних країн. Це перекладачі, журналісти, редактори й, звісно, самі очевидці — українці. Результатом їхньої кропіткої праці стала книга, яка вже доступна на провідних торгових онлайн-майданчиках світу, починаючи з головного — Amazon.com. Кошти від її реалізації автор ідеї планує спрямувати на допомогу Україні у її нелегкій боротьбі із загарбниками.

Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин